Комплети за поддршка за третман на пациенти

Овие комплети се полни со сите неопходни работи кои ќе ви помогнат во лекувањето на лимфомот

DLBCL образование

Дали вашиот DLBCL рецидивира? Или сакате да разберете повеќе?

Регистрирајте се за конференцијата на здравствените работници во 2023 година на Голд Коуст

Календар на настани

Пациенти и здравствени работници

Пријавете се на нашиот Билтен

Lymphoma Australia се секогаш покрај вас.

Ние сме единствената непрофитна добротворна организација во Австралија посветена на пациентите со лимфом, шестиот најчест рак. Ние сме тука да помогнеме.

Нашите медицински сестри за нега на лимфом
се тука за вас.

Во Lymphoma Australia, собираме средства за поддршка на нашите медицински сестри за нега на лимфом. Ова осигурува дека тие можат да продолжат да обезбедуваат непроценлива поддршка и грижа за пациентите кои живеат со лимфом и CLL. Од дијагнозата директно во текот на третманот, нашите медицински сестри за лимфом се достапни да ви помогнат вам и на вашето семејство.

Покрај нашите пациенти, нашите Тим на медицинска сестра за нега на лимфом ги олеснува и едуцира медицинските сестри кои се грижат за пациентите со лимфом и CLL низ Австралија. Ова стандардизирано образование има за цел да обезбеди дека без разлика каде живеете, ќе имате пристап до истата квалитетна поддршка, информации и грижа. 

Нашата единствена програма со нашите медицински сестри не може да се случи без пилот-финансирањето што го доби Федералната влада. Ние сме многу благодарни за оваа поддршка.

Упатете се или упатете пациент

Нашиот медицински сестри ќе обезбеди индивидуална поддршка и информации

Информации, помош и поддршка

Видови на лимфом

Знајте го вашиот подтип.
Сега има повеќе од 80 + типови.

Поддршка за вас

Лимфома Австралија е со вас
секој чекор од патот.

За здравствени работници

Нарачајте ресурси за вашите пациенти.
Дознајте повеќе за лимфомот.

објавено на 8 март 2023 година
Меѓународен ден на жената – 8 март 2023 година Жените во лимфом (WiL) со гордост ја награди проф. Нора О. Акинола – Об
објавено на 17 јануари 2023 година
Во ова месечно издание на билтенот ќе ги најдете следните ажурирања: Божиќна порака на Тан
објавено на 7 декември 2022 година
Возбудени сме што ќе ви ги извадиме нозете за лимфом 2023! Придружете ни се овој март и искористете ги вашите Нозе за добро! Потпишете се

Броевите на лимфомите

#3

Третиот најчест карцином кај децата и младите возрасни.

#6

Шестиот најчест карцином кај сите возрасни групи.
0 +
Нови дијагнози секоја година.
Поддржете не

Заедно не можеме да обезбедиме никого
ќе го помине патувањето со лимфом сам

видеа

Нозете надвор за лимфом: приказната на Стивен
Запознајте ги нашите Амбасадори за Лимфома 2021 година
Вакцинација против COVID-19 и лимфом/CLL – што значи ова за австралиските пациенти?

Никој не треба сам да се соочи со лимфом